9 заморожених ідей спекотного літа

Кубики льоду – універсальний засіб, який просто необхідний в літню спеку. Крижані кубики додають для охолодження в улюблені коктейлі, створюючи приємний дзвін у келихах та прикрашаючи напій.
Головне у виготовлені льоду – не форма, а вода, яку використовують. Найкраще якщо це вода бутильована (без газів), або пропущена через фільтр. Тільки така вода не дасть мутного осаду, здатного зіпсувати зовнішній вигляд продукту. Пам’ятайте також, що в ящику морозильника, куди ви ставитиме лоточок із кубиками, не повинно бути інших продуктів, інакше вода вбере у себе запах і льодові кубики будуть несмачними.

Фруктово-ягідні кубики

У кожне відділення форми для приготування льоду налийте воду і додайте промиті й просушені ягоди. Кількість ягід залежить від розміру форми. Поставте форму в морозильник до повного застигання води. Найкраще в крижаному обрамленні виглядають нарізані шматочки ківі, цитрусових, персика, дині, манго, а також цілі ягідки малини, суниці, шовковиці, смородини, вишні (без кісточки), чорниці, ожини. Ягідні кубики можна використовувати для охолодження смузі та соків.

Морозиво із фруктового смузі

Є й інший варіант приготування фруктового охолодженого льоду. Він більш корисний, бо концентрований ягідним наповнювачем. Для цього подрібніть ваші улюблені ягоди у блендері до однорідної маси, додайте трішки цукру і розкладіть цю масу у формочки для морозива. Заморозьте. Якщо здається, що ягідна маса вийшла надто густою, її можна розбавити будь-яким фруктовим соком або питною водою.

Кавові кубики

Холодна кава прекрасно бадьорить і освіжає. Спробуйте заморозити каву, а потім додати крижані кубики до гарячої кави. Щоб смак напою був вершковим, додайте в заготовку для кубиків трохи підсолодженого молока. Також кавові крижані кубики можна додавати в молоко.

Лимонно-м’ятні кубики

Такі кубики не тільки охолодять напій, але й додадуть пікантного смаку. У формочках для льоду можна заморозити сік лайму чи лимона з м’ятою.

Йогуртові кубики

Це чудова альтернатива морозиву в літню спеку. Для цього просто збийте ваш улюблений молочний продукт і залийте його відразу в лоток для льоду. Заморожуйте не менше 3 годин.

Олійно-трав’яна приправа

Якщо ви зібрали занадто багато пряних трав і не використали їх у приготуванні страв, то не поспішайте їх сушити. Краще їх заморозити. Подрібніть залишки зелені (петрушки, шавлії, орегано тощо) і змішайте їх з оливковою олією, потім залийте отриману суміш у форми для льоду і відправте у морозильник до майбутнього обіду. Додавши кубик із прянощами у страву, ви відчуєте неповторний аромат свіжозібраних трав.

Трав’яні кубики для обличчя

Заморожену зелень також можна використати й з лікувальною метою. Подрібніть рослини і розкладіть у формочки для льоду, додайте очищену воду і заморозьте. Щоранку протирайте обличчя цими цілющими зеленими кубиками і ваша шкіра матиме свіжий та підтягнутий вигляд.

Швидкі шоколадні цукерки

Потребуєте солодкого для поліпшення настрою? Можна приготувати швидкі шоколадні цукерки в морозильній камері. Все, що вам потрібно, це плитка чорного шоколаду і начинка на ваш смак. Потрібно розтопити темний шоколад, розлили його в окремі форми для льоду і прикрасили порізаною полуницею, малиною, мигдалем чи арахісом. Заморозити цукерки швидко, і за декілька годин вони вже готові для смакування!

Кубики з песто чи томатного соусу

Залишки соусів у банках або пластикових упаковках ми часто викидаємо, не замислюючись над тим, що вони можуть ще стати у нагоді. Ощадливі господині оцінять нову ідею для заморозки. Для її реалізації залишки соусів (особливо підходять томатний і песто) потрібно вилити у форми для льоду і поставити в морозильник. Покладіть такі кубики у готову страву і відчуєте смак щойно зготованого соусу.

Вас можуть зацікавити такі матеріали