Медовий квас від Тимощуків

Цю симпатичну подружню пару часто можна побачити на різних святах. Андрій Тимощук – голова Спілки пасічників області, дружина Діана – в усьому допомагає чоловікові. Обоє вони потомственні бджолярі. Андрія пасічництва навчав дід Антон, а в Діани знаменитим пасічником був її прадід Трохим Танковський, якого свого часу за бджолярство розкоркурили.

Серед іншої продукції на нещодавньому святі у Гощі, сімейство запропонувало споживачам медовий квас. Тимощуки люб’язно погодились розповісти рецепт цього смачнючого напою.

Отже, на 10 літрів води (бажано джерельної, та обов’язково без хлорки) додається літра меду. Найкраще, коли він зібраний із соняшнику. Добавляється 5 грамів дріжджів, а через два дні – один лимон, одним апельсин та трішки м’яти зеленої. Напій настоюється й через 5 діб уже готовий. Його треба охолодити і вже тримати у холодному місці. Варто перелити у холодильний термос.

Смачного!

Андрій БАБІНЕЦЬ

 

Вас можуть зацікавити такі матеріали